De Eekenhof III     
© Atelier GlassJohs                                                                                                                                          foto: F.W. van Assendelft www.vanassendelft.euDit raam vormt de afsluiting van De Eekenhof-glasramentrilogie
 

Deel I:    De Vuurwerkramp, een trilogie in één raam, november 2008
Deel II:   Eekenhof Drieluik, een trilogie in drie ramen, voorjaar 2010
Deel III:  De Eekenhof III, het derde deel van de integrale trilogie, november 2011

Het ontwerp toont een ruitverdeling, met rondom een rode bies, afgewisseld met kleine rode schilden als opmaat naar het linkerdeel, het familiewapen van het geslacht Van Assendelft, en tevens het wapen van de gelijknamige gemeente.
Rechts de contouren van De Eekenhof, oprijzend tussen bomen en bosschages.
Het glas voor de ‘lucht’ is blank en doorzichtig gehouden (Spectrum 100 Seedy). Kijkend door het raam zien we alleen de ‘echte’ lucht als achtergrond. Het paneel kleurt zodoende mee met het weer. Schijnt de zon, dan schitteren de luchtbelletjes op een blauw font. Regent het dan manifesteren ze zich als druppeltjes in het grijs.

Het formaat is 161 x 42 cm, verdeeld in twee helften van 80 x 42 cm, die verbonden zijn met een 20mm H-loodprofiel.
De rand bestaat uit 8 mm H-lood met staalkern, daarvan was 4 meter benodigd. Er is 18 meter H-lood 6 mm gebruikt, en 7,5 meter koperfolie.
Het raam telt 222 glasdelen, in 9 glassoorten.  Het is tweezijdig gekit; lood en tin zijn donker gepatineerd.
Er zijn drie technieken gebruikt. Het geheel is uitgevoerd in Glas-in-lood; het gebouw en de bosschages in Tiffany en het wapen is gebrandschilderd door Bea Koning van  Atelier Aquino te Wolvega.

Klik hier voor details De Eekenhof III
Klik hier voor De Eekenhof III, the making of
Klik hier voor Het gaand paard
Klik hier voor Het familie / gemeentewapen van Assendelft
> naar Portfolio


 © Atelier GlassJohs