Glazen Verhalen

Vakantie in Canada
© Atelier GlassJohs
                                                                                                                           'The Three Sisters' Rocky Mountains in Canmore, Alberta


Glasblazerij

De vakantie bracht ons in Alberta, Canada. Rocky Mountains… Banff National Park… Hot Springs Spa Resorts… en een glasblazerij in Canmore: The Fireweed Glass Ltd. van Miss Deanna MacAulay (foto links). We maakten kennis met een enthousiaste glaskunstenares. Onder haar handen zagen we de mooiste objecten ontstaan.

De Fireweed Glass Studio werd opgericht in april 2013 door de uit Alberta afkomstige glaskunstenaars Nicole Trembley, Beth Wooley Monode, Barbra Rumburger and Deanna MacAulay. Zij maken allen gebruik van dit atelier. De kunstwerken worden ter plekke verkocht, en in galeries en op beurzen in Canmore, Banff en Calgary. De productie omvat o.a. schalen, vazen, presse-papiers, dierfiguren en sieraden. Op de foto's hieronder staan glasobjecten van de 4 genoemde kunstenaressen (klik voor vergroting, klik opnieuw om terug te keren). Foto links: Deanna MacAulay voor haar glasoven.

Bekijk hier meer werk van Glasblazerij Fireweed Ltd.
Klik hier voor het werk van de 4 dames afzonderlijk


Glas in loodatelier

Canmore heeft een klassiek glas in loodzetter: Peter Fuhrman, geboren in Duitsland. Hij was technicus, maar ook kunstenaar. Gids in de Rockies en later voorzitter van de Canadese Alpinevereniging. Na zijn pensionering opende hij een glasatelier in Harvey Heights, nabij Canmore. De bergen inspireerden hem tot dit kunstwerk, 'de drie zusters', een bergformatie uit de Rocky Mountains nabij Canmore. Vergelijk de foto bovenaan de pagina.

 


glazen verhalen
> portfolio
> home


© 2015 Atelier GlassJohs